SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da üreticiler, hasada devam ediyor.

Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da üreticiler, hasada devam ediyor.
Bu haber 28 Haziran 2018 - 10:49 'de eklendi ve 508 views kez görüntülendi.

Türkiye’nin soğan ihtiyacının önemli bölümünü karşılayan Amasya’da çiftçiler, soğan hasadını sürdürüyor.

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş,  yaptığı açıklamada, bu yıl diğer bölgelerde yaşanan aşırı yağışların soğan üretimini olumsuz etkilediğini, market ve pazarlarda fiyatının 6 liraya kadar çıktığını söyledi.

Amasya’nın soğan üretimi açısından önemli bir merkez olduğuna işaret eden Baş, “İl genelinde yaklaşık 400 bin ton üretimimiz var. Bu sene dönüm başına verimimiz ortalama 5 ton. Bazı tarlalarda çiftçilerimiz daha fazla da ürün alıyor.” dedi.

Üreticiler de bu yıl soğan üretiminin yüksek olduğunu, fiyatların yükselmesinin aşırı yağış, hasat döneminin gecikmesi ve fırsatçılıktan kaynaklandığını ifade ederek, fiyatların birkaç hafta içinde normale döneceğini düşündüklerini aktardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA